Over ons

In de afgelopen jaren is Universitaire Pers Leuven trouw gebleven aan haar doelstelling om wetenschappelijke kennis te verspreiden en wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen door het publiceren van monografieën, samengestelde bundels, series, boeken en tijdschriften.

Universitaire Pers Leuven stelt alles in het werk om haar titels doelgericht en wereldwijd te onder de aandacht te brengen. Vindbaarheid en beschikbaarheid zijn daarbij sleutelwoorden.

In de VS en Canada worden alle Engelstalige titels gedistribueerd en verkocht via Cornell University Press. In het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Griekenland is Universitaire Pers Leuven vertegenwoordigd door de University Presses Marketing en worden de titels verdeeld door NBN International. In Nederland zijn alle titels beschikbaar via CB Logistics. In Frankrijk wordt een selectie van de titels verspreid door CID / FMSH-diffusie en in China door Inspirees


Naast dit internationale netwerk van distributeurs, boekhandels, en bibliotheekleveranciers, maakt Universitaire Pers Leuven ook gebruik van digitale distributiemogelijkheden zoals Google Books, Amazon.com en Nielsen BookData.
Een selectie van de recente titels is ook verkrijgbaar als e-book via de e-shop en via verschillende online bookverkopers en bibliotheekplatforms zoals ebrabry/EBL, EBSCOhost, Dawsonera, Project Muse and JSTOR.