Persbericht

KANTL werkt samen met Universitaire Pers Leuven

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) is voor de productie en verdeling van haar wetenschappelijke monografieën een samenwerking aangegaan met Universitaire Pers Leuven (UPL). 

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) is een autonoom, onafhankelijk en multidisciplinair genootschap. Haar doel is de studie, de beoefening en de bevordering van de Nederlandse taal en letterkunde. De Academie organiseert lezingen, kent wetenschappelijke prijzen toe, beheert een groot aantal fondsen en geeft ook een tijdschrift, de Verslagen en Mededelingen van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, en verschillende reeksen monografieën uit.
 
De productie en verdeling van de wetenschappelijke monografieën van de KANTL worden vanaf september 2016 verzorgd door Universitaire Pers Leuven.
 
Directeur/uitgever Veerle De Laet van Universitaire Pers Leuven over de samenwerking: "Wij zijn verheugd om met ingang van september de productie en verdeling van de nieuwe KANTL-publicaties te mogen verzorgen. Het gaat om wetenschappelijke monografieën die een mooie aanvulling zijn op ons eigen fonds."
 
De eerste uitgave onder de nieuwe samenwerking is een publicatie in de KANTL-reeks 'Studies op het gebied van de cultuur in de Nederlanden' en verschijnt in november 2016: 
 
 
Voor nadere informatie
 
Marijke de Wit, directeur         
Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde
Koningstraat 18
9000 Gent
E marijke [dot] dewit [at] kantl [dot] be
T ++ 32 (0)9 265 93 43 
 
Veerle De Laet, directeur/uitgever
Universitaire Pers Leuven
Minderbroedersstraat 4
3000 Leuven, België
E veerle [dot] delaet [at] upl [dot] be
T ++ 32 (0)16 32 81 26