Nieuwe benoeming

Veerle De Laet benoemd tot directeur

Veerle De Laet volgt Marike Schipper op als directeur van Universitaire Pers Leuven. Sinds 2011 werkt ze reeds bij de uitgeverij als acquirerend redacteur.

'We zijn overtuigd dat Veerle De Laet een uitstekend directeur zal zijn. Met haar deskundigheid als wetenschapper en historicus en haar ervaring als acquirerend redacteur is ze de geschikte persoon om de academische kwaliteit van de pers te bewaren én te verbeteren', zegt professor Geert Bouckaert, voorzitter van Universitaire Pers Leuven.

Veerle De Laet is doctor in de geschiedenis (Universiteit Antwerpen, 2009). Als FWO-aspirant deed zij onderzoek naar private kunst- en luxe-consumptie in het vroegmoderne Brussel. Nadien verbreedde zij haar onderzoekspiste met een NWO-postdoctoraal mandaat tot culturele uitwisseling op de vroegmoderne, Nederlandse kunstmarkt. Ze publiceerde een monografie, diverse hoofdstukken en artikels over deze thema's. Als acquirerend redacteur bij Universitaire Pers Leuven heeft ze sinds 2011 met succes nieuwe reeksen en tijdschriften opgestart, en verschillende uitgeefprojecten begeleid.