Vertegenwoordiging

We streven ernaar om onze publicaties beschikbaar te maken voor een wereldwijd lezerspubliek via een uitgebreid netwerk van vertegenwoordigers en distributeurs. We zijn dan ook verheugd te melden dat, naast distributie van onze uitgaves, NBN International voortaan ook zorgt voor vertegenwoordiging in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Duitsland.

Nieuwe benoeming

Veerle De Laet volgt Marike Schipper op als directeur van Universitaire Pers Leuven. Sinds 2011 werkt ze reeds bij de uitgeverij als acquirerend redacteur.

'We zijn overtuigd dat Veerle De Laet een uitstekend directeur zal zijn. Met haar deskundigheid als wetenschapper en historicus en haar ervaring als acquirerend redacteur is ze de geschikte persoon om de academische kwaliteit van de pers te bewaren én te verbeteren', zegt professor Geert Bouckaert, voorzitter van Universitaire Pers Leuven.

Nieuwe collega

Sinds november 2016 voegt Viktor Emonds zich bij het UPL-team en en gaat hij aan de slag als acquirerend redacteur.

'Wij zijn verheugd dat Viktor het UPL-team komt versterken. Met zijn komst kunnen we ons fonds verder uitbreiden met uitgaves binnen de sociale en economische wetenschappen', aldus Veerle De Laet, directeur van Universitaire Pers Leuven.

Boekenbeurs Antwerpen

De Boekenbeurs in Antwerpen is ondertussen afgelopen maar deze bon is nog geldig tot 12 december 2016 via onze webshop.

Met de promotiecode BBPRODEO16 krijg je € 5,00 korting bij aankoop van een exemplaar van 'Pro Deo'!

Nieuwe Nederlandstalige collectie

Als wetenschappelijke uitgever biedt UPL systematisch ruimte aan historische monografieën in het Nederlands. Doorheen de jaren werd zo een aanzienlijke collectie van uitgaves over het verleden van België en de Zuidelijke Nederlanden opgebouwd. Dankzij de Collectie Historia Belgica wordt dit fonds nu in het voetlicht geplaatst.

Boekenbeurs Antwerpen

Universitaire Pers Leuven is ook dit jaar aanwezig op de Boekenbeurs in Antwerpen.

Samen met zes andere uitgeverijen (Berghmans Uitgevers, Brepols Publishers, Glaign, De vliegende keeper, De Krijger en Ons Erfdeel vzw) hebben we een plekje op de gezamenlijke stand ‘7 Uitgevers’ in hal 3, standnr 311. Je vindt er een mooi overzicht van onze nieuwe Nederlandstalige en 'populairwetenschappelijke' uitgaves.

Persbericht

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) is voor de productie en verdeling van haar wetenschappelijke monografieën een samenwerking aangegaan met Universitaire Pers Leuven (UPL).

Op donderdag 26 mei 2016 vierde Universitaire Pers Leuven haar 45-jarig bestaan met een feestelijke receptie in het Iers College in Leuven. Tijdens deze gelegenheid heeft Marike Schipper ook afscheid genomen als directeur. Tijdens haar 10 jaar directeurschap heeft Marike Schipper Universitaire Pers Leuven uitgebouwd tot de kwalitatieve academische uitgeverij met internationale faam die ze vandaag is.

Book giveaway

Publishing 40 new titles a year Leuven University Press has established over the years a solid active backlist of over 600 academic titles. On the occasion of our 45th anniversary we are proud to highlight 45 bestselling and notable publications from our recent backlist. These include textbooks, monographs, and edited volumes in a broad range of fields from music, art & theory, text & literature, history & archaeology, philosophy & religion to society, law & economics.

Established in 1971, Leuven University Press is proud to celebrate its 45th anniversary this year!
The world of scholarly communication is in transition and academic publishing is facing fundamental changes. New and online distribution channels, electronic books and journals, and changing user needs disrupt traditional business models and force us to innovate time and again. On its 45th birthday director Marike Schipper is proud to say that Leuven University Press has stood its ground and adapted fast and adequately.