Over ons

Universitaire Pers Leuven, opgericht in 1971 onder de vlag van de KU Leuven, is een ambitieuze wetenschappelijke uitgeverij met een internationale reputatie.

Vandaag publiceert Universitaire Pers Leuven kwalitatieve academische uitgaves op het gebied van muziek, kunst & theorie, media- & visuele cultuur, taal & literatuur, geschiedenis & archeologie, filosofie & religie, samenleving & migratie en recht & economie. Jaarlijks geven wij zo’n veertig nieuwe boeken uit van auteurs afkomstig uit België én ver daarbuiten. Ongeveer de helft van onze boeken verschijnt in het Engels en/of andere Europese talen, de overige titels zijn in het Nederlands geschreven.

Universitaire Pers Leuven is lid van de Association of American University Presses en stichtend lid van de Association of European University Presses.